Tényleg enyhíti a súlyos sérüléseket a sísisak
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy milye mértékben segít a súlyos sérülések elkerülésében a sísisak. A Children’s Hospital Colorado munkatársai felfedezték, hogy azok a gyereket, akik téli sport alkalmával sisakot viselnek, ritkábban kényszerülnek orvosi ellátásra fejsérülés miatt, illetve a sérülés is kevésbé súlyos.
A fiatal síelők és szánkózók körében előforduló baleseteket 16 év sürgősségi adatai alapján vizsgálták a szakemberek, a 13-17 évesek körében. Érdekesség, hogy a fiatal coloradói síelők és szánkózók kétszer nagyobb valószínűséggel viseltek sisakot balesetük idején, mint az egyéb államokból érkezők.

„Sok coloradói szülő valószínűleg nincs túlzottan meglepve. Rengeteg kampány emlékezteti a sülőket arra, hogy a sisak komoly védelmet jelent a komoly sérülések ellen, és akár életet is menthet. A sisak viselete persze nem jelent 100 százalékos biztonságot, ezért elkerülhetetlen, hogy a szülők felkészítsék a gyerekeket a téli sportok biztonságos élvezetére” – fogalmaz a kutatást vezető Steven Moulton, a kórház vezetője.

Az anyag a Journal of Pediatric Surgery című szaklap friss számában került publikálásra.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 MÁR 06 10:00:00/