Többet isznak a hepatitis C-betegek, és ez veszélyes
Gyakoribb az alkoholista a hepatitis C-betegek körében, illetve azok is többen vannak, akik egyszerűen csak szívesen italoznak, italoztak a múltban. Ez pedig már csak azért is veszélyes, mert az alkohol felgyorsítja a máj károsodásának folyamatát.

Azok a felnőttek, akik a hepatitis C-vel küzdenek, nagyobb valószínűséggel isznak meg napi öt, esetleg még annál több italt is. Van, hogy erre csak a múltban volt példa, de a páciens már letette a poharat, az összefüggés azonba egyértelműen kimutatható.


Az American Journal of Preventive Medicine című szaklapban megjelent kutatás szerint az alkohol hatására a fibriózis gyorsabban terjed, illetve a májzsugor folyamata is felgyorsul, ezért aztán a hepatitis C-betegek esetében fontos volna, hogy tartózkodjanak az italozástól.


„2010-ben az alkohollal összefüggésbe hozható májbetegségek a hepatitis C-betegek körében a harmadik vezető haláloknak számítottak” – mondja Amber Taylor, a U.S. Centers for Disease Control and Prevention hepatitisszel foglalkozódivíziójának vezetője.


Az Egyesült Államokban az alkoholizmus közel 88 ezer ember halálát okozza. Különösen a hepatitis c-betegek számítanak veszélyeztetettnek. A Hepatitis C egy olyan májfertőzés, amely vér útján terjed, pl. közös fecskendő használata által. A krónikus hepatitis akár májrákot is okozhat.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 JÚN 13 09:00:00/