Vannak részidős vegetáriánusok is
Az emberek mintegy fele időről időre lemond a húsról: sokan heti kétszer nem esznek húst, egyébként azonban nem élnek vegetáriánus életmódot – legalábbis az Egyesült Királyságban.
Fokozatosan növekszik azoknak a briteknek a száma, akik egyre kevesebb húst fogyasztanak. Ezzel együtt ugyanakkor nem nő azoknak a száma, akik teljesen vegetáriánusok, nagyjából 4,6 százalék az arányuk a teljes társadalomban. Mindez azt mutatja, hogy egyre többen fogyasztanak kevesebb húst az egészségük érdekében.

A részidős vegák közös jellemzője, hogy csak alkalomszerűen fogyasztanak húst, például csak hétvégente, vagy amikor étteremben ebédelnek, vacsoráznak. Mindennek eredményeként a vacsorák mintegy harmada teljesen húsmentes a szigetországban a Kantar Worldpanel nevű piackutató cég szerint.

Összességében véve a britek heti 5,4 alkalommal fogyasztanak húst, tehát mindig mindig majdnem naponta,  ugyanakkor 2,2 millióval nőtt azoknak a száma az elmúlt két évben, akik ennél ritkábban nyúlnak húsételhez. A cég döntésük hátteréről is kérdezte, a legtöbbször az egészségesebb életmódot és a kiegyensúlyozottabb étrendet említették magyarázatként.

 


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 MÁR 01 12:00:00/