A rémálmok öngyilkos hajlamot idézhetnek elő
Egy friss kutatás kimutatta, hogy a rémálmok és az öngyilkos gondolatok között szoros összefüggés lehet, előbbi ugyanis olyan érzéseket táplál az emberbe, melyek megerősítik az illetőben azt az érzést, hogy nincs értelme tovább élni.

A Journal of Clinical Sleep Medicine című lapban közzétett kutatást vezető Donna L. Littlewood megjegyezte, hogy a rémálmok gyakran a poszttraumás stressz-szindróma kísérő tünetei. Mivel előbbi szintén megnöveli az öngyilkosságra való hajlamot, a probléma kezelésének érdekében érdemes lenne a rémálmok mibenlétét kivizsgálni, és ennek fényében megtalálni a legjobb terápiás módszert az illetők esetében.


A vizsgálat során 91 alanyt kísértek figyelemmel, akik korábban mind átestek valamilyen traumatikus eseményen. 51 személynél mutatkoztak a poszttraumás stressz-szindróma jelei, 24-nél pedig már korábban fordult elő ilyen állapot. A vizsgálat kimutatta, hogy azok körében, akiknek már voltak rémálmaik, 62 százaléknál jelentkezett öngyilkossági gondolat is, vagy már meg is kíséreltek öngyilkosságot, míg azok között, akik nem küzdöttek rémálmokkal, ez az arány csak 20 százalék volt.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 ÁPR 29 15:00:00/