Az antidepresszáns hatását erősíti az omega-3 halolaj-kiegészítő
Az omega-3 halolaj-kiegészítők hatására az antidepresszánsok hatása erősebb lehet – derül ki egy friss kutatásból.

Az ausztrál Melbourne-i Egyetem munkatársai nyolc klinikai kísérletet vetettek össze a világ minden szegletéből, és kiderült, hogy a depresszióval küzdő páciensek körében erős fegyver az omega-3 halolaj-kiegészítő, mivel még hatékonyabbá teszi az antidepresszánst.


„Az omega-3 halolaj hatása statisztikailag szignifikánsan pozitívabb, mint a placebóé, így minden jel arra mutat, hogy segít azoknak a depressziós betegeknek, akik szednek már gyógyszert” – mondja a kutatást vezető Jerome Sarris, a Melbourne-i Egyetem munkatársa.


A kutatás során azt vizsgálták, hogy a depresszióval küzdő, gyógyszert szedő betegek hogyan reagálnak az omega-3 halolajra, illetve az inaktív placebóra. „Jó jel, hogy az omega-3-ra ilyen pozitívan reagálnak a depressziós betegek, ez a későbbi kezelésben áttörést hozhat” – tette hozzá a szakember.


„Azt már korábban is számos kutatás bizonyította, hogy az omega-3 rendkívül jót tesz agyunk egészségének, azonkívül a hangulatunk is javul a hatására. Ez azonban az első olyan felmérés, amely az antidepresszánssal közös hatást vizsgálja. Az eredmények ígéretesek” – fejtette ki Sarris.

Az anyag az American Journal of Psychiatry című szaklapban került publikálásra.


 
Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 MÁJ 12 16:00:00/