Az aloe vera a diabétesz hatékony ellenszere lehet
Kilenc friss kutatás is bizonyítja, hogy az aloe vera hatékony fegyver lehet a 2-es típusú diabétesz és a pre-diabétesz ellen.

A cukorbetegség világszerte gyakori probléma, és a vezető halálokok listáján szerepel. Ennek ellenére a 2-es típusú diabétesszel küzdő páciensek kevesebb, mint fele képes kordában tartani betegségét, ezért a szakemberek egyetértenek abban, hogy új, hatékony kezelési módszerekre van szükség, amelyek nem okoznak kellemetlen mellékhatásokat.


A The Journal of Alternative and Complementary Medicine című szaklaban publikált kutatás szerint főként azok számára a hasznos az aloe vera fogyasztása, akik akiknek az éhgyomori vércukorszintjük 200 mg/dl (11.1 mmol/l) fölött alakul. A diabétesz egy élete át tartó állapot, amelynek során a vércukor túl magas, és a kezelés elmaradása esetén számos szervet károsíthat. Világszerte 382 millió ember él cukorbetegséggel, az esetek többségében a 2-es típusú cukorbetegség okozza a problémát.


Az Egyesült Államokban 21 millió cukorbeteg él, a betegség kezelése és a munkából való kiesés 2012-ben 245 millárd dolláros kárt okozott. Előzetes becslések szerint 2030-ra a cukorbetegség globális költsége eléri majd a 490 milliárd dollárt.


A cukorbetegséggel élők összességében véve nyitottabbak az alternatív kezelési módokra, és már most népszerűnek számít a kínai gyógyászatban használt aloe vera (Aloe barbadensis)
fogyasztása, A növény legalább 75 aktív összetevőt tartalmaz, amelyek fontos szerepet játszanak a vércukorszint normalizálásában.


Elképzelhető, hogy a fővonalas gyógyászatban az aloe vera hamarosan főszerepet kap, ehhez azonban további kiterjedt kutatásokra van szükség.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 JÚL 08 16:00:00/