Cukorbetegséget okozhat, ha valaki aggódik az állása miatt
Egy friss kutatás szerint megnő a kettes típusú cukorbetegség kockázata azoknál, akik attól félnek, hogy esetleg elveszítik a munkájukat.

A szakemberek közel 141 000 Egyesült Államok-beli, európai és ausztrál dolgozót kísértek figyelemmel, akiknek az átlagéletkora 42 év volt. A vizsgálatok azt mutatták, hogy azoknál, akik bizonytalanul érezték magukat a munkahelyükön, 19 százalékkal megnőtt a cukorbetegség kockázata, ami egybeesik azoknak a korábbi kutatásoknak az eredményeivel, melyek a munkahelyi bizonytalanság és az elhízás között mutattak ki összefüggést.


A kutatás vezető Jane Ferrie, a University College London munkatársa hozzátette, hogy a fenti esetekben a szívkoszorúér-betegségek kockázata is magasabb volt, ami gyakran a cukorbetegség kísérője. A szakember szerint nagyon fontos lenne, hogy ezzel a kockázati tényezővel minden orvos tisztában legyen, és ha a hozzá forduló betegekről kiderül, hogy az állásuk miatt aggódnak, tartsák szem előtt azt, hogy ezek a páciensek nagyobb eséllyel vannak kitéve a cukorbetegség veszélyének.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 OKT 12 16:00:00/