Előzze meg a hüvelyfertőzést!
Ha hüvelyfertőzés, akkor elsőre mindenki a hüvelygombára gondol. Pedig sokkal valószínűbb, hogy a leggyakoribb hüvelyfertőzéssel, a bakteriális vaginózissal van dolgunk. A bakteriális vaginózis során a hüvelyben lévő és védőszerepet betöltő Lactobacillusok száma lecsökken, megváltozik a PH-érték és ezáltal az ártalmas baktériumok elszaporodhatnak.

Mitől alakulhat ki?

Kockázati tényező a menstruáció, a terhesség, vagy antibiotikum használata, de kialakulhat akár fogamzásgátló szedésekor, tamponhasználat, vagy szexuális aktivitás után is. De egy kellemes strandolás is könnyen fordulhat fertőzésbe.

Árulkodó jelek

A bakteriális vaginózis eleinte alattomosan támad, szinte alig észlelhető. A legtipikusabb tünet a bő, híg, szürkésfehér, igen kellemetlen, halszagú váladékozás, a folyamatos nedvességérzet a szeméremtesten. A gombás fertőzésekkel ellentétben nincs tipikus viszketés, égő érzés, kipirosodás.

Hogyan védekezzünk?

Az új, élőflórákat tartalmazó, vény nélkül kapható Lactinelle hüvelykapszula visszaállítja a hüvelyi mikroflóra egyensúlyát a bakteriális vaginózis antibiotikumos kezelése során és véd a visszatérő hüvelyi fertőzések ellen. Kis méretének köszönhetően használata kényelmes, kialakítása, összetétele miatt pedig feloldódás után nem folyik ki, nem áztatja el a fehérneműt.


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!