8 dolog, amit jó, ha minden nő tud a hüvelye egészségéről
Dr. Ahmed Ismail londoni nőgyógyász szerint az egészséges vagina szagtalan, és tulajdonosa nem tapasztal égető, viszkető érzést, továbbá váladékozásra sem kerül sor. A szakember nyolc tanácsot oszt meg a nők szexuális egészsége érdekében.

1. Nyilvános helyen fontos, hogy mindig egy törölközőn üljünk.

Amikor az nő lenge öltözékben uszodában, jacuzziban vagy épp szoláriumban jár, a legjobb, ha törölközőre ül le, hogy elkerülje a fertőzéseket.


2. Igenis kell tisztítani a hüvelyt, de ne antibakteriális szappannal.

Bő vízzel érdemes tisztítani a hüvelyt, és fontos, hogy az alsónemű már a száraz részekkel érintkezzen. Az antibakteriális szappan használata tilos, mivel felborítja a hüvely érzékeny pH-egyensúlyát.


3. A szintetikus alsónemű kerülendő.

Érdemes pamut alsóneműt használni, aminek segítségével a terület tisztán tartható, és az allergiás reakciók is elkerülhetők.


4. A szexjátékokat fontos rendszeresen tisztítani.

Az önkielégítés és a szex során használt szexjátékokat tiszta gézzel, meleg víz és szappan segítségével érdemes tisztítani.


5. A szűk ruházat árthat a hüvely egészségének.

A szellőzés hiánya miatt a szűk nadrágok abszolút kerülendők.


6. Az is rendszeresen járjon nőgyógyászhoz, aki nem él szexuális életet.

Nem csak a rendszeres szexuális életet élők jó, ha időről időre orvoshoz fordulnak.


7. A szexuálisan aktív nők is járjanak nőgyógyászhoz.

Van, hogy a régi, de főként az új partner következtében hüvelyfolyás alakul ki. Ilyenkor muszáj ellenőrizni, nem nemi betegségről van-e szó. Ha igen, fontos, hogy a partner is átessen a kezelésen.


8. Csak óvatosan az anális szexszel!

Aki az anális szexet előnyben részesíti, semmikép se térjen át hüvelyi szexre közvetlenül a hátsó bejárat foglalkoztatása után, hiszen az E. coli baktérium a hüvelybe kerülve súlyos problémákat okozhat.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 JÚN 22 09:00:00/