Három alapvető oka van a koraszülésnek
A Cincinnati Gyermekkórház Orvosi Központjának kutatása szerint a koraszülések – azaz a 37. terhességi hét előtti világrajövetelek – 25 százaléka három alapvető okra vezethető vissza: a terhességek között túl rövid idő telik el, az anya nem megfelelő súlya a terhességet megelőzően, illetve az anya terhesség alatti nem megfelelő súlygyarapodása.

A kutatást vezető Emily DeFranco munkatársaival közel 400 000 élve szülés adatait nézte át, melyekre Ohióban került sor 2006 és 2011 között, a vizsgált szülések között nem volt ikerszülés. Az adatok alapján kiderült, hogy a nők több mint 90 százalékánál megtalálható volt valamilyen potenciális rizikófaktora a koraszülésnek, az alanyok kevesebb, mint a fele kezdte normál testsúllyal a terhességét, és csupán 32 százalék hízott a terhessége során az ajánlott mértékben. A fent felsorolt három ok mellett egyébként még a terhesség alatti túlzott hízás is megnövelheti a koraszülés előfordulásának esélyét.


A szakemberek szerint nagyon fontos lenne odafigyelni arra, hogy a terhesség során az anya megfelelően táplálkozzon, mert ezzel jelentősen csökkenthető lenne mind a koraszülések, mind a csecsemőhalálozások száma. Az Egyesült Államokban a koraszülések aránya 12 százalék, ami magasabb, mint a világon átlagosan jellemző 11,1 százalék.


Forrás: Medipress- Fotó: Pixabay
2016 AUG 25 16:00:00/