Meg kell oldani a védőnők helyzetét
A Jobbik a védőnők helyzetének megoldását sürgeti.

 Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: 400 betöltetlen álláshely van az ágazatban és mintegy 1000 olyan terület van, ahol helyettesítéssel kell megoldani a szolgálatot.
    A politikus egészségügyi és a gyermekvédelmi jelzőrendszer szempontjából is fontosnak nevezte a védőnőket, utalva arra, hogy sokszor ők észlelik először a gyermekek elhanyagolását, veszélyeztetését, bántalmazását.
    Felidézte, hogy az érintettek tavasszal levélben kérték az országgyűlési képviselőket, hogy az egészségügyi bértábla alapján kaphassák a bérüket.
    Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azt közölte: ősszel ismét benyújtják az ehhez szükséges módosító javaslatot a parlamentnek.
    Hozzátette: pártja emellett életpályamodellt dolgozna ki a védőnőknek, hosszú távú megoldásnak pedig az általuk kezdeményezett európai béruniót tartják, amellyel értékelése szerint a hazai bérek elérnék az európai szakdolgozói béreket.
    A jobbikos politikust kérdezték arról, hogy Vona Gábor hétfőn leszögezte, szerinte nincs miért bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól. Azt felelte: a pártelnök tartja az álláspontját és ő maga is úgy gondolja, hogy nincs miért bocsánatot kérni. Hozzátette: a Fidesznek kell bocsánatot kérnie és elgondolkodnia azon, hova sikerült eltüntetnie 3000 milliárd forint magánnyugdíjpénztári befizetést, hogy olyan tanácsadók alkalmaz, aki nyugdíjasokat bántalmat, vagy például olyat tüntet ki Szolnokon év polgármesterének, aki trágár, nőket lealacsonyító módon beszél.

MTI

2017 SZE 05 10:06:00/