Menopauza - 5 tipp a hangulat zavarok leküzdésére
Jobban lehet aludni, ha békés hangulatban van az ember. Hessegessen el minden sötét gondolatot, szorongást és ne idegeskedjen. A menopauza idején is segíti a nyugodt alvást, ha békében van a világgal.

Menopauza: le az ajzószerekkel!

Első lépés a jobb alvás felé: csökkenteni mindent, ami izgathat. Különösen azért, mert bizonyíték van arra, hogy a tea, kávé, alkohol, kóla és a cigaretta szintén növelik a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását.

Vacsorázzon könnyűt: a túl kiadós vacsorák, főleg a magas zsírtartalmúak, rontják az alvás minőségét. Tehát nincs maradék csülkös bableves vacsorára, kibírja másnap délig!

Próbálja ki a fitoterápiát a menopauzára

A kamilla, hársfa vagy verbéna tea nyugtatólag hat vacsora után. Még radikálisabb egy egy hónapos kúra: golgotavirág, macskagyökér, citromfű, levendula és galagonya, egy-egy kávéskanállal a kancsó vízbe, reggel és este kell belőle inni.

Próbálja ki a homeopátiát a menopauzára

A stresszoldó növényeket megtalálhatja homeopátiás golyók formájában is, ilyen a golgotavirág vegyület (2 golyó naponta 3-szor, vagy a nap végén, és éjjeli ébredésekkor). Léteznek komplex homeopátiás cseppek és tabletták, azonban a legjobban akkor jár, ha felkeress egy homeopátiás szakorvost, aki 

Forrás: www.topsante.com - Fotó: Mark Roy (Flickr.com)
2015 MÁJ 14 10:01:04/