Többen küzdenek szexuális problémákkal, mint hinnénk
Ki hinné, hogy a férfiak 40, és a nők 20 százaléka többször is élt már át problémákat szex közben? Ennek ellenére csupán a zavarok kevesebb mint 5 százalékát diagnosztizálják, holott a problémák nagy részén a megfelelő diagnózis mellett lehetne segíteni.

A friss kutatás szerint a szexuális zavarokat ritkán ismerik fel a szakemberek, mivel eleve kevesen mernek gondjaikkal orvoshoz fordulni: papíron a férfiaknak 4,2, a nőknek pedig 3,6 százaléka küzd szexuális problémákkal, míg a valóságban ez a szám csaknem tízszeres.


Bizonyos problémákat – például az erekció hiányát és az alacsony libidót – sokan nem is érzékelik gondként, illetve nem hisznek abban, hogy a probléma megoldható. Ahhoz persze, hogy szexuális zavarról beszéljünk, nem elég néha szembenézni ezekkel a gondokkal, hanem legalább hat hónapon keresztül, az esetek 75 százalékában jelen kell lennie a problémának, ami az életminőséget is jelentősen rontja.


Kiderült, hogy a kutatásban résztevő férfiak kétharmada, akik erekciós problémákkal küzdenek (60 százalék) szakemberhez fordult, és valóban: ez az egyik leggyakoribb panasz a szexuális élettel kapcsolatban, amivel az orvost felkeresik. A legritkábban a korai magömlést jelentik, alig 10 százalék fordul orvoshoz emiatt.


A nők számára az alacsony libidó a leggyakoribb probléma: kutatásban résztvevő a nőknek több mint a felénél (51.8 százalék) a szakember is diagnosztizálta ezt a gondot.

Az erekciós problémák és a szexuális vágy hiánya az Egyesült Királyságban 1,8 millió, míg az USA-ban 8,9 millió embert érint a becslések szerint.


Forrás: MTI - Foto: Pixabay
2016 ÁPR 12 14:35:38/