Vizeletvizsgálat is feltárhatja az Alzheimer-kórt
  Egy friss kutatás szerint a vizeletminta szagából felismerhető az Alzheimer kór kezdeti stádiuma. 


Egy friss, egereken végzett kutatás szerint, a vizeletminta szagából felismerhető az Alzheimer kór kezdeti stádiuma. Bár még sok kutatásra van szükség, a kutatók azt remélik, hogy ezek az eredmények lehetővé teszik a belső vizsgálatok mellőzését az Alzheimer kór korai felismerésében.


A kutatók egyike, Dr. Bruce Kimball szerint eddig főként arra irányult a vizsgálódásuk, hogy a vírusok, és a védőoltások következtében fellépő szagelváltozásokat vizsgálták. Hozzáteszi: „Most már bizonyítékunk van arra, hogy az Alzheimer-kór következtében az agyban fellépő elváltozások a vizelet szagának elváltozását is eredményezi. Ez a felfedezés fontos lehet más idegrendszeri betegségek diagnosztizálásában is.


Bár jelenleg az Alzheimer-kórra még nem ismernek gyógymódot, amivel lassíthatnák, vagy visszafordíthatnák a folyamatot, mégis a betegeknek és családjuknak több időt adna, hogy felkészüljenek az előttük álló időszakra.


Az Alzheimer-kór a 65 év felettiek körében igen elterjedt betegség – csak Amerikában mintegy 5.1 millió embert sújt. Mégis, egyelőre nincs egyértelmű diagnosztizáló vizsgálat a demenciának erre az igen elterjedt típusára. Emiatt is fűznek nagy reményeket a friss kutatási eredményekhez. A bizonyító erejű vizsgálatokat tovább folytatják a kutatólaborban.Forrás: medicalnewstoday.com fotó: Air Combat command *flicker.com(
2016 JAN 25 20:41:46/